Výbroné výkony turnovských judistů na turnaji - "Berounský medvěd" - 3.12.2011

06.12.2011 12:25

V kategorii mládat bojoval velmi dobře Lukáš Jansa, jenž narazil na nové soupeře s kterými měl vyrovnaná utkání. Jednou zvítězil, dvakrát prohrál a obsadil 5.místo.

Kategorie mladšího žactva byla zastoupena Andreou Prokorátovou, Alexem Richtrem a Jakubem Suchardou u kterého se do poslední chvíle nevědělo jestli nastoupí, jelikož měl zažívací potíže a zvracel.

Andrea, Alex a nakonec i Jakub předvedli výborné výkony. Andrea zvítězila třikrát před limitem, v jednom utkání podlehla na držení. Jakub vyhrál také tři zápasy, dvakrát na Ipon. Ve druhém kole však prohrál s pozdějším vítězem na praporky.

Obrovské překvapení však přinesl výkon Alexe, který předvádí turnaj od turnaje stále lepší judo! Po dvou vítězstvích, podlehl až v dramatickém finále. Na Vánočním turnaji v Semilech, který se koná příští týden, bude dle mého názoru patřit k favoritům.

Starší žáci ve složení Aneta Ječná, Petra Hájková a Tadeáš Šéfr podali rovněž hezké výkony. Petra měla ve váze jednu soupeřku, se kterou vybojovala oba zápasy s vítězným koncem a zaslouženě kategorii vyhrála.

Aneta nastupovala ke svému třetímu zápasu, v tu dobu měla na kontě jednu prohru a jednu výhru, po velmi vyčerpávajícím a vypjatém zápase, nakonec zvítězila na praporky a obsadila skvělé 2.místo.

Tadeáš nenechal nikoho na pochybách, že judo také umí, sice dvakrát prohrál, ale odváží si i jeden cenný skalp a pěknou pátou příčku.

Turnovští judisté (Jansa, Sucharda, Prokorátová, Hájková, Ječná) byli nahlášeni i do soutěže družstev o pohár "Berounského medvěda". Soutěž se však natolik protáhla, že jsme již nemohli čekat na vyhlášení družstev.

 

Výsledky Turnovských judistů:

1.místo- Hájková P. (2/0).

2.místo- Prokorátová A. (3/1), Richtr A. (2/1), Ječná A.(2/1).

3.místo- Sucharda J. (3/1).

5.místo- Jansa L.(1/2), Šéfr T. (1/2).

 

Na závěr chceme poděkovat nejenom Našim judistům za skvělé výkony, ale i Městské policii Beroun, za zabezpečení našich aut botičkami.

Zřejmě šlo čistě jen o "náhodu", že měly botičku dva automobily s poznávací značkou L a kolem stojící auta Středočeského kraje nikoliv.

 

A. Sucharda

 

Fotky zde