Skvělý víkend pro turnovské barvy

06.11.2017 12:54

SKVĚLÝ VÍKEND PRO TURNOVSKÉ BARVY

 

SKVĚLÝ VÍKEND PRO TURNOVSKÉ BARVY!!!
Sobota 4. 11. 2017 přinesla vrchol domácí sezony pro náš dorost v podobě MČR v Brně. Reprezentovala nás skupina ve složení Klára Volfová, Julie Zárybnická, Lucie Zárybnická, Honza Turchich a Matyáš Židů. 
I přes kvalitní celoroční připravu směřovanou k tomuto vrcholu, jsme odjížděli s pokorou a nadějí, že máme pár želízek v ohni. A povedlo se! 
Maty Židů sice nejprve prohrál smolně na jedno wazari první kolo a vypadl, pak ale už to byl turnovský večer. Julie Zárybnická (stále starší žákyně) nestačila pouze na českou reprezentační jedničku a pozdější vítězku Annu Třináctou, ale nikdo jiný jí vzdorovat nedokázal a zaslouženě cinknul první BRONZ! Velkým ale naprosto zaslouženým překvapením skončilo představení Honzy Turchicha, který po skvělém výkonu vybojoval rovněž BRONZ! Klára Volfová dokázala, že umí zabojovat a přes vleklé zdravotní potíže, které jí pronásledují od poloviny roku, zabrala a vydřela již třetí BRONZ! Poslední se představila starší žákyně Lucie Zárybnická. Lucka předvedla jeden z nejkomplexnějších výkonů sezony a v tomto turnaji ji nedokázala žádná ze soupeřek zastavit a senzace byla na světě. TURNOVSKÁ STARŠÍ ŽÁKYNĚ LUCIE ZÁRYBNICKÁ SE STALA MISTRYNÍ ČR DOROSTU!!! V celkovém hodnocení všech zúčastněních oddílů jsem skončili na výborném 5. místě, což lze považovat za úspěch, když vezmeme v potaz celorepublikovou konkurenci.  
Ještě týž večer hned po vyhlášení se odjíždělo do slovinské Korošky na velký mezinárodní turnaj. Náš tým v složení sestry Zárybnické (v dresu české repre), Maty Židů, Honza Turchich a Petr Reiniš, musel zvládnout náročný noční přesun. 
Na to patrně doplatila Lucka Zárybnická, která mezi finálovým zápasem v Brně a prvním kolem v Korošce měla něco okolo 15 hodin. To si bohužel vyžádalo svou daň a Lucka vypadla. 
Ostatním se ale dařilo o poznání lépe. Maty Židů vybojoval výborné 9. místo, nejmladší Petr Reiniš, který měl soupeře i o dva roky starší skončil na skvělém 7. místě a Honza Turchich se pral dokonce o bronz a nakonec bere vynikající 5. místo. Medailovou radost nám udělala Julie Zárybnická, která svým agresivním způsobem postupně smetla Moldavanku, Izraelku a Rakušanku a postoupila až do finále, kde ji ke zlatu chybělo více klidu. Ze Slovinkska si tak veze fantastické STŘÍBRO!!! 
Konkurence je v Korošce každým rokem větší a letos si ji jako cíl vybraly reprezentační výběry U16 např. Gruzie, Izraele, Maďarska, Kazachstánu, Moldavska nebo Norska + to nejkvalitnější, co klubová úroveň v Evropě nabízí. V tomto světle lze považovat výkony i výsledky našich závodníků za vynikající.

Tři zlaté medaile a tři bronzové medaile za 14dnů, během dvou Mistrovství České republiky je pro turnovské judo historickým úspěchem a výsledkem práce všech trenérů a fukcionářů oddílu a především trenéra závodního družstva Jakuba Mareše. Oddíl Judo je již 57let součástí turnoského sportu a výsledky jsou propagací města Turnova. Dík patří všem, kteří judo podporují, jak sponzoři, tak město Turnov samotné.

 

6.11.2017

Jan Zárybnický

Jiří Vydra