Senzační ZLATO pro Lucii Zárybnickou z Českého Poháru!!!

17.03.2015 22:07

O víkendu 14. -15. 3. 2015 hostil Jablonec nad Nisou, pod hlavičkou Velké ceny Jablonce n. N., 2. kolo závodů Českého Poháru, tedy druhého z pěti závodů, kam se sjíždí republiková špička sbírat body do rankingového pořadí, které na podzim určí startující na Mistrovství Republiky.

O nečekanou senzaci pro turnovský klub se postarala v kategorii mladších žákyň ve váze do 44kg LUCIE ZÁRYBNICKÁ, která dokázala vybojovat ZLATOU MEDAILI!!! Pro Lucku, na které byla patrná únava po nemoci, je to po bronzu z Ostravy, druhá medaile z Českého Poháru v řadě. „Lucka to dnes nemohla utrhnout silou a tak bylo o to důležitější, že dokázala vnímat pokyny i během zápasů a turnaj zvládla výborně takticky.“ – vyjádřil se k vítězství své svěřenkyně nedávno oceněný Trenér Turnova pro rok 2014 – Jakub Mareš.

Starší z dvojčat ZÁRYBNICKÝCH JULIE, nastoupila ve váze do 48kg a po čtvrtém místu z Ostravy, měla tentokrát vyšší ambice. To se jí povedlo a mnoho nechybělo, abychom si z Jablonce vezli druhé zlato. Julie se probojovala až do finále a po vyrovnaném průběhu prohrála až rozhodnutím rozhodčího. Zaslouženě tak získala STŘÍBRNOU MEDAILI!!!

Jako jakýsi „bonus“ jsme pouze s těmito dvěma závodnicemi, v konkurenci 34. oddílů!!!, obsadili PRVNÍ MÍSTO V KATEGORII DRUŽSTEV MLADŠÍCH ŽÁKYŇ!!!

Medailová sobota tím pro nás ale ještě nekončila. KLÁRA VOLFOVÁ ukázala, že náročný přechod do vyšší věkové kategorie zvládá skvěle. Po bronzu z Ostravy tentokrát, v kategorii starších žákyň ve váze do 57kg, došla až do finále a odvezla si STŘÍBRNOU MEDAILI!!!

Na stupně vítězů se zaslouženě postavil i DAVID CERMAN. V Jablonci podal soustředěný a vyrovnaný výkon a perfektně dokázal zužitkovat pokyny a rady trenéra. Přes osmifinálové zaváhání s pozdějším vítězem následně vyhrál jak opravky, tak souboj o třetí místo a získal tak BRONZOVOU MEDAILI!!!

Přestože ostatní závodníci v sobotu na bodovaná umístění nedosáhli, u většiny bylo velmi pozitivní sledovat posun v nasazení i technice. Za zmínku stojí zejména výkon Filipa Melíška a Petra Reiniše. Pokud všichni nepoleví v tréninkovém nasazení, jistě se brzy výsledky dostaví i u nich. Velkým zklamáním dopadl turnaj pro starší žáky. U většiny se projevilo slabé tréninkové nasazení a s takovým výkonem bohužel nemohou pomýšlet na bodovaná umístění.

Medailovou kolekci doplnil v neděli v kategorii juniorů TOMÁŠ RIEGER, který vybojoval BRONZOVOU MEDAILI!!! V této kategorii jsme na medaili dlouho čekali a Tomáš dokázal, že se s ním musí počítat. Bohužel nikdo další z dorostu se k němu tentokrát nepřipojil a to ani bodově. “Jediný, kdo v kategorii dorostu předvedl solidní výkon, byl Petr Krejcar, ale los mu do prvního kola přiřkl kvalitního soupeře. Ostatní zůstali za očekáváním a judo, které předvedli, by nemělo úspěch ani v kategorii žáků a žákyň. V tréninku je zkrátka zapotřebí zaměřit se na zdokonalení fyzické připravenosti a rozšíření technik“ – Jakub Mareš.

„Náš oddíl získal z prestižních závodů Českého Poháru v Jablonci nad Nisou rekordní počet 5-ti medailí, což se zatím ještě nikdy nepodařilo. A zlato? To je pro nás z těchto prestižních závodů stále vzácnost. Naposledy jsme ho získali z těchto závodů loni, a to hned dvakrát, pokaždé díky Kláře Volfové. Tehdy to bylo po dlouhých letech poprvé, takže jsme rádi, že nám dorůstá nová generace“ – uzavřel Jan Zárybnický.