SAMURAJSKÁ KATANA – 2. kolo – Jičín – 21.3.2015

25.03.2015 11:42

V sobotu 21.3.2015 hostil Jičín druhé ze čtyř kol žákovské ligy o Samurajskou katanu. Pořadatelé opět zaznamenali stále se zvyšující zájem o tuto soutěž, když na toto kolo přijelo 326 závodníků z 21 oddílů a 5-ti krajů. V Jičíně se představilo celkem 40 turnovských závodníků ve čtyřech věkových kategoriích. Ti nastoupili dohromady ke 118-ti utkáním a celkem 51x odešli z tatami vítězně, což je proti prvnímu kolu výrazný posun.

Minimláďata U9 (7-8 let)

Pro naši nejmladší přípravku jsou tyto závody opět hlavně sbíráním cenných zkušeností a zvykáním si na turnajovou atmosféru. Čtyři naši závodníci v této kategorii předvedli statečné výkony, vyhráli své první zápasy (Kuba Dědek), ale i zakusili hořkost výsledku, kdy i přes výborný výkon nakonec smolně nepostoupili ze skupiny (Vendy Řezníčková). Obrovskou radost trenérům udělala v této kategorii Julča Ponikelská, která po fantastickém výkonu, v konkurenci 5-ti závodníků, vybojovala ZLATO!!!

Mláďata U11 (9-10 let)

V znovu nejpočetnější věkové kategorii turnaje byla většina našich závodníků stále loňskými nováčky, takže medailové hody jsme příliš neočekávali. O to větší spokojenost panovala z druhých míst Honzy Kropáčka a Vaška Marka a z bronzových umístění Honzy Voltra, Romana Truxy a Dana Vítka.

Mladší žactvo U13 (11-12 let)

Po fantastických výsledcích ze závodů Českého poháru v Jablonci nad Nisou, jsme logicky čekali úspěch na tomto turnaji. Ten se dostavil a naši svěřenci dokázali, že jejich výborná forma by mohla být trvalejší. Nejlepšího výsledku a zlaté medaile dosáhly, stejně jako v první kole, Lucie a Julie Zárybnická, ke kterým se v Jičíně přidal vynikajícím výkonem David Cerman. Třetí místo z prvního kola potvrdil soustředěným výkonem Petr Reiniš, který je v této věkové kategorii prvním rokem. Na bronzovou medaili dosáhli také Vojta Kostnar a Aneta Táborská. Pěkný turnaj odepral i Dominik Hudec, kterého od medailového umístění vzdálila jen silná početní konkurence závodníků, a také Daniel Fric, u kterého se závod od závodu projevuje zlepšení, díky jeho poctivé práci v tréninku.

Starší žactvo U15 (13-14 let)

Veliká radost pro trenéra díky výkonnostnímu vzestupu této naší kategorie a medailová radost pro závodníky, tentokrát provázela druhé kolo tohoto turnaje. Klára Volfová tentokrát dokázala vybojovat stupeň nejvyšší a fantastickým výkonem se k ní přidal Vojta Linhart. Své znovuzrození a vynikající výkon přidal Lukáš Jansa, který skončil zaslouženě na druhém místě. Výborný výkon a zisk třetího místa předvedli potom Jirka Zýka a Ondra Feikl.

 

Medailový přehled:

1. místo -            Julie Ponikelská, Julie Zárybnická, Lucie Zárybnická, David Cerman, Klára Volfová a Vojta Linhart

                       2. místo -            Vašek Marek, Honza Kropáček a Lukáš Jansa

3. místo -            Roman Truxa, Dan Vítek, Honza Voltr, Petr Reiniš, Vojta Kostnar, Aneta Táborská, Jirka Zýka a Ondra Feikl

Průběžné pořadí družstev:         1. Jablonec n.N. – 223,5 b.

                                                   2. Turnov – 183,5 b.       

                                       3. Jičín – 136 b.