Dvojnásobný triumf Kláry Volfové na Českém poháru

17.03.2016 11:47

V sobotu 12. 3. proběhl druhý díl z pětičlenného seriálu Českého poháru v judu. Do Jablonecké haly se sjelo více jak 900 závodníků, kteří zde bojovali o možnost získání potřebných bodů zajišťující start na mistrovství republiky. Kromě tuzemských závodníků se na tatami představili závodníci z Polska, Německa, Ukrajiny, Slovenska a Slovinska.

Ve velmi silné konkurenci se našim závodníků podařilo obstát a celkem jsme dokázali získat šest cenných kovů. V kategorii mladších žáků dokázali obstát všichni naši zástupci, když dokázali alespoň jedenkrát vyhrát. Nejlepšího výsledku dosáhl Petr Reiniš, který skončil na 7. místě a o lepší umístění jej připravila drobná chybička.  Kategorie mladších žákyň pro nás skončila obrovským, o které se postarala Aneta Táborská, která obsadila 3. místo a ukázala, že s ní soupeřky musí počítat. Ještě lépe se vedlo kategorii staršího žactva, když první triumf zaznamenala Klára Volfová. Na druhém místě skončila Julie Zárybnická, která získala svůj první cenný kov z Českého poháru v kategorii staršího žactva. Její mladší sestra Lucie předvedla letos vůbec svůj nejlepší výkon, ale k lepšímu než 5. místu to nestačilo. Jedinou kaňkou celého dne je zranění Jiřího Zýky, kterému tímto přejeme brzké uzdravení.

Ještě lépe se vedlo o den později Kláře Volfové v kategorii dorostenek, když dokázala opět triumfovat  a to i přes značný věkový rozdíl, který je zde znatelný. Další cenný kov do sbírky přidali junioři David Hujer (stříbro) a Petra Hájková (bronz). Dále nás reprezentovali Aneta Ječná, Petr Krejcar a Ondřej Feikl, kterým se nevedlo dle jejich představ.

Výsledky:    vysledky_CP_jablonec.pdf (120447)